To content, skip menu

Tips til køb af platformslift

En platformslift er en elevator der kan bevæge sig med kørestolen op og ned. En platformslift er især nyttigt for kørestolsbrugere, der gerne vil være selvstændig. En traditionel trappelifte har en jernbane og med en stol. En platformslift har en platform, hvor du har kan blive kørt op med kørestol. Med en fjernbetjening bevægerne du dig op og ned fra ca et par centimeter til 5 meter.

Platformslift til indendørs eller udendørs

Platform elevatorer bruges ofte i offentlige bygninger såsom butikker, biblioteker , hospitaler og skoler. Ikke desto mindre er en platformslift til dit hjem er også en mulighed. For eksempel for at overvinde en trappe til en øvre etage eller platform såsom en trappe i haven. Når du ønsker at installere en platformslift til undendørs brug kan du vælge mellem tonet glas eller andet vejrbestandigt kabinet.

Installation af platformslift

For at installere en platformslift kan det være forholdsvis let og hurtig. Generelt tager platform elevatoren et par timer til 2 dage. En platformslift er nemmere at installere end f.eks en regelmæssig trappelift eller hjemme elevator. Platform elevatorer kræver lidt eller ingen strukturelle ændringer til dit hjem. Det er ikke nødvendigt med et hul i gulvet: elevatoren er simpelthen monteret nær trappen. Samlingen sker ved at forlade sig på trappen eller på væggen. Den maksimalt tilladte vægt er over 225 kilo og dermed kan liften også kan bruges til elektriske kørestole. En platformslift er næsten vedligeholdelsesfri.

Platformslift og sikkerhed

En platformslift har en skrå ende så du nemt kan køre med din kørestol på elevatoren. Platformen indeholder en skridsikker bund og har en ophøjet kant. Dette sikrer at kørestolen ikke kan glide. Sikkerheds sensorer registrerer genstande der blokerer løbet af platformsliften. Hvis dette er tilfældet vil elevatoren standse automatisk indtil forhindringen er fjernet.

Platformslift og drift

En platformslift arbejder på enten batteri eller fra en strømforsyning med 230 volt. Med store knapper kan du nemt komme op og ned. Der er 3 knapper du kommer til at bruge ofte. Nemlig op og ned knappen samt nødknappen til nødsituationer. De fleste platforms elevatorer også har også tastelås, for at børn ikke skal leje med platformen.

Platformslift til lige trapper

Standarden platformslift til lige trapper. Denne platformslift variant er ofte tilgængelige fra lager, så leveringstiden er kort.

Platformslift for trapper med en bøjning/kurve

Da en trappe med kurve forløb er forskellige fra huse til huse skal disse speciel lavet til trappernes mål og forløb. Dette tid varer ofte længere tid at fremstille. En platform lift for trapper med en tur er monteret på trappen.

Er en platformslift egnet til udendørs brug?

Ja, det er muligt at placere . Udenfor lift Denne model platform lift er vejrbestandigt og har dedikeret al slags vejr dækning.

Er platformslift automatisk foldet og udfoldet?

Ja. Du kan bruge den platformslift med et tryk på en knap foldning og udfoldning. Hvis liften er hævet, hvilket sparer plads til andre trappe brugere. Foldet tager elevatoren 27 til 31 cm plads.

Save time and money:

3 gratis tilbud fra pålidelige leverandører inden for 1 dag

With recognized quality brands:

Keurmerken
The SSL Certificate ensures that you can rest assured that your data will be sent securely via https to us.
Positivessl

Your data is safe!